Viisi steinerlukiota pilotoimaan luovan ajattelun taitojen lukiokonseptia

Luovan ajattelun lukio -projekti on Erasmus-rahoituksen osalta päätösvaiheessa. Seuraava askel on opettajien kouluttaminen. Viisi steinerlukiota alkaa pilotoida luovan ajattelun taitojen opetusta. Rohkeasti vain kokeilemaan, pilotoinnin avulla selviää, miten opiskelijat ottavat vastaan uudenlaisen lähestymistavan lukio-opetukseen.

Uusi askel kohti kokeilevaa koulua, pilotointia ja luovuuden opetusta otetaan jo tänä keväänä. Crossfields Instituutin ja Alanus-yliopiston järjestämä Philosophy And Practice of Integrative Education -opettajankoulutus alkoi tammikuun 17. päivä Englannissa, Emerson Collegessa.

PPIE-koulutuksen ensimmäiseen opiskelijaryhmään kuuluu suomalaisten lisäksi opettajia Tanskasta, Englannista ja uutena tulokkaana myös Irlannista. 

Neljän intensiivijakson aikana opettajat koulutetaan luovan ajattelun taitojen tunnistajiksi ja arvioijiksi, mutta 20 opintopisteen maisteritasoinen koulutus on myös paljon enemmän. PPIE-koulutus on ensimmäinen täysin aineenopettajille suunnattu korkeakoulutasoinen antroposofiseen ihmiskäsitykseen perustuva opintokokonaisuus, joka lisäksi antaa kelpoisuuden steinerpedagogisen lukiotutkinnon myöntämiseen. Kansainvälisesti puhumme lukiotutkinnosta, kansallisesti luovan ajattelun lukiodiplomista ja -sertifikaatista. Luovan ajattelun taitojen opettaminen toteuttaa Rudolf Steinerin Vapauden filosofiaa käytännössä. Se antaa jokaiselle opiskelijalle mahdollisuuden toteuttaa omaa potentiaaliaan, oli kyseessä sitten erityislahjakas tai erityistä tukea tarvitseva nuori. 

On hienoa olla mukana ensimmäisessä opettajankoulutusryhmässä! 

Luovuuden lähettiläitä on steinerkentällä monia. PPIE-koulutuksessa on tällä hetkellä 12 opettajaa ja heidän kauttaan 5 koulua: Helsingin Rudolf Steiner -koulu, Rudolf Steiner Skolan i Helsingfors, Vantaan steinerkoulu, Espoon Steinerkoulu, Lahden Steinerkoulu ja Oulun steinerkoulu.

Luovuuden lähettiläät: Eeva Raunela (HKI/LPR), Andrea Brandao-Berglund (HKI), Eva Funck (HKI), Maria Virkkilä (Espoo), Kati Ylinampa (Oulu), Kaj Koskimies (Espoo), Marika Tervahartiala (HKI), Kirsi Peräjärvi (Lahti), Anne-Mari Savolainen (Oulu), Pia de Leeuw van Weenen (Vantaa), Outi Rousu (Vantaa) ja Juha Eskelinen (Lahti)

Uusi opettajankoulutusryhmä aloittaa vuonna 2019! Tervetuloa mukaan opiskelemaan! Tule myös seuraavaan tapahtumaan, kerromme uusimmat kuulumiset ja vastaamme kysymyksiin:

Kommentit